CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-DOTAZ The Wonders of Humanity
The Wonders of Humanity - how to combine with other expensions?

téma založeno uživatelem Masery - 28.2.2025, 11:56 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
alienated182 1 Bumsakalaka 4 Masery 3 šmoula 2
Ahoj,
divy lidstva jsou rozděleny na 2 druhy - bodování během hry a bodování na konci. Takže, aby byla zachovaná nějaká balance, tak bych dodržoval předepsaný počet kartiček. Což u divů lidstva je "alespoň 90", ale zase bych to nepřeháněl - tím by byli znevýhodnění ti, co mají div, který přidává body na konci hry.
Chápu tvůj maximalismus. Samozřejmě Carcassonne se dá hrát hodně podle sebe - nemusíš se držet předepsaného počtu kartiček. Za mě celkově, čím více rozšíření zamícháš do sebe, tím menší mají prvky jednotlivých rozšíření efekt - vezmi si třeba zboží z kupců a stavitelů - pokud se hraje toto rozšíření se základní hrou a někdo 30 bodů za suroviny navíc - takže ve finále třeba 100 + 30 , tak to má celkem význam, ale při mega hře, když má hráč přes 1000 bodů, tak těch 30 navíc je zanedbatelných.
[-] 1x   Chmura
Odpovědět
Ještě mě napadá, že pokud chceš hrát mega hru a chceš tam zakomponovat divy lidstva, tak si můžeš trochu upravit pravidla, aby hra nebyla v nerovnováze.
Např. že div získáš dle běžných pravidel a místo umístění meepla na div ho umístíš na libovolnou jinou oblast, takže  můžeš umístit až 3 meeply na tuto kartu. Popř. můžeš div obskládat jako klášter...atd...
Za mě je výsledná krajina o něco hezčí, když  je tam div lidstva Usměvavý
[-] 2x   Bumsakalaka, Masery
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)