CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-DOTAZ The Wonders of Humanity
The Wonders of Humanity - how to combine with other expensions?

téma založeno uživatelem Masery - 28.2.2025, 11:56 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
alienated182 1 Bumsakalaka 4 Masery 3 šmoula 2
Ahoj!
Po malých krůčcích, ale zvládám všechny doplňky najednou. Chystám se hrát Mega Carcassonne. Teď jsou na řadě divy lidstva. Podle mého názoru vývojáři extrémně zlenivěli a vydávají pravidla C3 bez většího zájmu o jednoduchost a vyváženost, ale tohle není příspěvek se stížností.

Takže. Jak kombinujete svou hru s Divy lidstva? Jaké jsou vaše představy o jejich začlenění do hry, aby se daly hrát vedle pravidel všech ostatních doplňků?

Jsem maximalista. Často ignoruji pravidla doplňků, která říkají: „Odložte zbývající karty stranou...“. - bla bla. To je vše. Pouze hardcore (např. všechny karty rebelů!).

Mám své vlastní nápady, ale tady jsou tak chytré hlavy, že mi nezbývá než naslouchat!

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[Obrázek: Wonders_Of_Humanity_C3_Envelope.jpg][Obrázek: WoH_Set2_Envelope.png]
[-] 1x   Chmura
Zdravím vás!
To vše je samozřejmě pravda. Vždy existuje nerovnováha a skutečně, s 1000+ body získat 10 za zdroj se zdá směšné, ale stále to považuji za vhodné. A všechny doplňky obecně jsou určeny pro zábavu a kombinace a ne všechno najednou. Jen čistě mimo čas. Je těžké hrát hru 10+ hodin.
Pokud jde o to, že některé zázraky poskytují trvalou výhodu a ty, které jsou zvažovány na konci hry, mohou být potenciálně mnohem horší - to je cenný postřeh. Něco podobného je v expanzi The Markets of Leipzig. A přesto, když si dovolíte volit mezi „aktivními“ a „pasivními“ zázraky, můžete je dobře kombinovat.

Moje otázka se týkala spíše vašich zkušeností. Jak jste to pro sebe udělali, pokud ano?
Odpovědět
A líbí se mi myšlenka, že zázrak je dodáván pouze jako pěkný obrázek bez vlastní funkčnosti. A že místo dvou dáme tři mipy. Samozřejmě, že nápad dát třetí mi nedává smysl, ale líbí se mi to - mám opravdu rád hezký obrázek! To my všichni =))))

Říkal jsem si, že ano, ať to jde jako podle normálních pravidel. Problém rovnováhy se řeší velmi jednoduše - vůbec se neřeší! Hráči si mohou vzít zázrak, když přijde čas, naslepo (tam z pytlíku, například), ale mají možnost odmítnout. Hráči znají riziko, že s nějakým zázrakem nezískají mnoho bodů. Pokud odmítnou, zkusí to příště znovu. Například při 50 bodech. Při velké hře to netrvá dlouho. Pokud hráč zázrak odmítne, nechte ostatní hráče říci, zda zázrak úplně odstraní, nebo ať si ho později vybere jiný hráč. 
Ať tak či onak, vše se bude řídit domácími pravidly.
Odpovědět

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)