CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Různá rozšíření

téma založeno uživatelem Sleepy - 17.1.2015, 12:15 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bombe 2 borks 2 C6H6 1 Chmura 35 Curuj 2 Danilka 1 Eldenroot 10 endomame 1 FRANTIK 1 GinBook 3 gowery 3 Jana.Zat 6 Joachim 10 1 Katka Slaninová 1 Neuge 1 Pejdos 2 PesBobes 3 PetraP 1 PetrM 1 peťul 9 pripluv 8 rpo7 1 SKAM 4 Sleepy 5 šmoula 10 tazatel 3 Uživatel 719 8 xSiskaA 5
Chápu-li to dobře, tak řeku nesmíš otočit o 180° tak, že by ses vracel řadou hned vedle (pak karty ani nenavazují). Můžeš se ale otočit o řadu dál (pak mezi řekou "tam" a zase "zpět" vznikne místo pro potenciální přikládání dalších karet.
Když nad tím ale přemýšlím, tak teoreticky může vzniknout kruh (či spíš velké "U"), který zřejmě popírá příspěvek nade mnou...
Velké "U" se nám občas také podaří. Ale při pokládání řeky se navzájem korigujeme  Usměvavý , takže spíše jdeme do klikaté linky  Usměvavý .
V nějakém návodu je zakázané lepení řeky (viz můj dřívější příspěvek) přímo graficky ztvárněno...
Jop, takto jsem to myslel  Usměvavý .
Já to vysvětluji na čtvrt-městech (to jsou ty kousky měst, které zabírají jen jednu hranu kartičky) — když už někde takové bezprizorní a neobsazené je a já to samé vezmu (a že jich je dost), a nemám, kam bych jej vložil, aby z toho byl potenciální vyšší zisk, tak ji přiložím (tedy vznikne mini město ze dvou čtvrt-měst), položím figurku, ale protože je město hned uzavřené, tak si ji zase beru a mám 4 body (1 bod za jeden kousek města, druhý bod za druhý kousek města a to celé × 2 body za uzavřené město. Toto je výhodné i ke konci hry, kdy se sbírá každý cucek Cool .

Na obrázku v příloze je čtvrt-město (vlevo) a uzavřené město za 4 body, pro lepší pochopení...

Přiložené soubory Miniatury

(7.1.2018, 19:01)šmoula Napsal(a): ...v novějších pravidlech je , že by toto malý město mělo být za 2 body Usměvavý
nicméně, si to můžete hrát dle starých pravidel, kde to bylo jak říkáš ty — za 4 body...

Aha. Já četl jen novější pravidla a hrajeme to stejně za 4. Asi chyba v matrixu Šokován.
Tak jsem vytáhl pravidla a nenašel jsem to tam. Ale to je jedno, prostě to mastím klasicky (2 × 1 + 1) a je Vítěz.
Ahoj, jedná se o průběžnou cestu (obecně platí to, jak to je znázorněno vizuálně).
Shodou okolností se to zde před nedávnem řešilo, tak to vím  Vítěz .
[-] 2x   Chmura, FRANTIK
Je to ono?

[Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou zobrazit URL odkazy - klikněte ZDE pro přihlášení/registraci.]

[-] 2x   Chmura, Eldenroot

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kupci a stavitelé Joachim 10 14 5 218 16.4.2022, 23:53
Poslední příspěvek: Bumsakalaka
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Katapult Losos 6 1 555 10.2.2020, 17:10
Poslední příspěvek: LunarHexagon
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Kruhy v obilí Chmura 4 2 011 8.11.2019, 16:28
Poslední příspěvek: Eldenroot
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Hostince a katedrály Gabča Halasová 7 3 351 26.2.2019, 22:20
Poslední příspěvek: Chmura
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO DOTAZY NA PRAVIDLA - Rozšíření OPAT (Nová edice) Katka Slaninová 10 2 846 16.2.2019, 20:10
Poslední příspěvek: Eldenroot

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 2 host(ů)