CarcassonneCZE @CarcassonneCZE Discord RSS

Vítejte na fóru věnovanému deskové hře Carcassonne! x

PRAVIDLA-VYŘEŠENO POHYB draka

téma založeno uživatelem Mati - 2.12.2021, 10:46 |

...
Uživatele, kteří přidali do tohoto tématu příspěvek: [ZRUŠIT filtrování příspěvků]
Bumsakalaka 3 LunarHexagon 2 Mati 4
1. pokud vím, tak drak může vstoupit na jakoukoliv kartu bez ohledu na tom, co tam je, tedy na dvojkarty (20. jubilejní pramen, německý hrad atd), půlky, "žolíkové" opatství, pouze nesmí k víle, na prázdné pozice bez karet a na střední políčka města Carcassonne, alespoň já osobně jsem nikde nenašel žádné jiné omezení

2. dle logiky pravidel dopisů si můžeš vzít ten bod meeplem nebo dámou, na tohle jsem nikde omezení neviděl, jen to, že si můžeš vybrat, s jakou figurkou si započítáš body z každého zdroje, jen je nemůžeš zozdělit mezi ně, obdobně by mělo platit to, že ubírání bodů (rolnická vzpora, výkupné za věž) si taky vybereš, která jde dozadu
[Obrázek: green-meeple.png]L.H.[Obrázek: green-meeple.png]
[-] 2x   Fanny, peťul
Odpovědět
(2.12.2021, 15:41)Mati Napsal(a): 1.
Mne zneistila táto informácie a v pravidlách. Že čo všetko drakovi nejede. a nasledne je tam písané že všechny verze - a k tomu Všechny kartičky krajiny a je tam zobrazená karta zo záhradou..

tak už chápu odkud to vychází, taky jsem to viděl, napsaný že drak nebaští karty a vyobrazena karta se zahrádkou, to je tam daný, že drak karty "nezničí", obdobně jako nesežere právě figurku na hradě, hrad samotný, statek, věže, atd., osobně netuším, proč je vůbec zmíněno, že drak nežere karty, to jsem vždy považoval za naprosto samozřejmé
[Obrázek: green-meeple.png]L.H.[Obrázek: green-meeple.png]
Odpovědět

Pravděpodobně související témata…
Téma Autor Odpovědi Shlédnuto Poslední příspěvek
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Stavitel a pohyb draka dino1982 8 95 9.12.2021, 20:11
Poslední příspěvek: peťul
  PRAVIDLA-VYŘEŠENO Vyhodnocení luk + pohyb vozu Anilvap 2 900 10.1.2021, 13:03
Poslední příspěvek: Anilvap

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)